Græsklipning

Korrekt græsklipning, giver et flot resultat, og er med til at opretholde en sund trivsel for din plæne!

Her er en simpel lille guide til skånsom klipning af græsset:

Sørg altid for skarpe knive! Tjek gerne dette regelmæssigt.

Er kniven rund og sløv risikeres et urent klip. Dette kan resultere i at svække plantens immunforsvar, så den bliver mere modtagelig over for sygdomme og samtidig skal bruge mere energi på at hele sig selv. Ligeledes kan trævler fra den tilbageblivende del af strået danne et gult skær på plænen.

Lad græsset vokse lidt højere end normalt de to første klipninger.

Lad græsset vokse til ca. 8 – 10 cm. mellem de to første klipninger, så græsset kan komme sig oven på vinteren.

Klip altid 1/3 af græsstråets længde!

Ved kun at klippe 1/3 af græsstråets længde, kan planten nå at kompensere for den skade der er blevet forvoldet. Ligeledes stresses planten mindst muligt. Du kommer ikke uden om, at skulle klippe græsset op til flere gange om ugen, når væksten står på sit højeste.

Sæt klippehøjden på 3-4 cm. i vækstperioden.

Nedjuster klippehøjden til 3-4 cm. efter de to første græsslåninger. Det kan oftest betale sig at have et målebånd eller en tommestok med sig ved græsslåning, så du er sikker på kun at klippe 1/3 af strået.

Ved tørkeperiode, opjuster klippehøjden samt intervallet mellem klipningerne.

Ved tørkeperiode, uden mulighed for vanding, er det en god idé at opjustere klippehøjden til mere end 5 cm. for bla. at holde på fugten i bunden af plænen. Hver en dråbe tæller! Nedsæt ligeledes klippeintervallet, da græsset er mere stresset ved tørke.

Undgå at klippe græsset når det er vådt.

For at få det bedste klipperesultat, er det bedst at klippe græsset ved så tørre forhold som muligt. Dermed mindskes risikoen for at danne klumper af afklip på plænen.

Skift klipperetning for hver eller hver anden klipning.

Græsstrå er lige som blade på træer. Gennem fotosyntese, er planten i stand til at omdanne næringsstoffer om til at kunne vokse og leve. Ved at skifte klipperetning sørger man for at græsstrået står så lige op som muligt, sådan så planten kan udnytte solens stråler så meget som muligt. Samtidig stimuleres væksten også.

Tip!

En plæne som får den rette mængde vand, kombineret med et godt gødnings- og græsslåningsprogram, vil uden tvivl give et flot resultat.

For en grøn plæne hele sæsonen kan et vandingsanlæg være en fordel – Søvang Græs giver gerne råd herom.

Vil du have et tilbud på lige netop din plæne?

Udfyld formularen og vi vil vende tilbage til dig!